Piratencultuur is cultureel erfgoed

Onze ambassadeurs

Henk Wijngaard

Henk Wijngaard is de eerste ambassadeur van het initiatief Piratencultuur is Cultureel Erfgoed. De zanger uit Emmen, bekend van hits als 'Met de vlam in de Pijp' en 'Hé Suzie', steunt daarmee de actie om te proberen de status van cultureel erfgoed voor de piratencultuur te krijgen.

Henk Wijngaard treedt door heel Nederland op. Hij komt op al deze plekken veel enthousiaste piraten tegen. Zijn muziek is ontzettend populair bij jong en oud. Henk Wijngaard zet zich dan ook graag in om de piratencultuur positief onder de aandacht te krijgen. Statenlid Peter Zwiers vindt het fantastisch dat Henk Wijngaard ambassadeur van het initiatief 'Piratencultuur is Cultureel Erfgoed' wil worden. Henk Wijngaard heeft al vele jaren ontzettend veel fans met zijn herkenbare muziek. Evenementenbureau Startup Events, waar Henk Wijngaard te boeken is, is ook nauw betrokken bij de activiteiten om voor de piratencultuur de culturele erkenning te krijgen.

Monica West

Zangeres Monica West is ambassadrice geworden van het initiatief 'Piratencultuur is Cultureel Erfgoed'. De Drentse zangeres is al vele jaren bekend van hits als 'Lijntje naar de hemel' en 'De Regenboogmantel'. Monica West scoort de laatste tijd erg goed op TV Oranje met 'Lijntje naar de hemel'. Dagelijks stemmen vele jonge en oude fans haar weer de top in.

De zangeres was meteen enthousiast over het initiatief 'Piratencultuur is Cultureel Erfgoed'. Ze heeft via Facebook al haar fans opgeroepen om de actie te steunen. Initiatiefnemer, en Drents PvdA-Statenlid, Peter Zwiers is daar erg blij mee. Monica West is onder piraten ontzettend populair. Haar nummers worden door vele piraten gedraaid.

Alle activiteiten van 'Piratencultuur is Cultureel Erfgoed' zijn online te volgen via Facebook ( www.facebook.com/piratencultuuriscultureelerfgoed ) en via de website www.piratencultuur.nl .